مسؤولان ستاد احیای تالابهای فارس از تالاب بینالمللی کمجان در شهرستان خرامه بازدید کردند.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، دکترساسان کفایی، مدیر اجرایی دبیرخانه ستاد احیای تالابهای فارس بههمراه مهندس عطا پورشیرزاد، مدیرکل حفاظت محیطزیست فارس و مهندس سیروس زارع، دبیر گروه احیاکنندگان تالاب بینالمللی کمجان از تالاب بینالمللی کمجان بازدید کردند.
به گفتهی مدیر اجرایی دبیرخانه ستاد احیای تالابهای فارس، طی بازدید مشترک میدانی صورتگرفته از تالاب بینالمللی کمجان مشخص شد؛ باتوجه به بارندگیهای مناسب صورتگرفته در روزهای پایانی سال گذشته و همچنین آغازین روزهای بهاری در استان فارس و با عنایت به اقدامات آبخیزداری و مستمر گروههای مردمنهاد و جوامع محلی حاشیهنشین تالاب کمجان، خوشبختانه درحال حاضر آبگیری مناسبی در سطح تالاب صورت گرفته که منجر به حضور تعداد زیادی پرندگان آبزی و کنار آبزی در این تالاب بینالمللی شده است.
دکترساسان کفایی ضمن اعلام این خبر، افزود: همکاری مناسب و سازندهی دانشگاه شیراز، ادارهکل حفاظت محیطزیست فارس و سازمانهای مردمنهاد حامی محیطزیست، ضامن حفظ و احیای محیط زیست ارزشمند استان فارس است و افزایش و تداوم تعاملات میان دانشگاه و دستگاههای دولتی، ضمانت اجرایی قدرتمند در تحقق نسل چهارم دانشگاهها خواهد بود.
وی به معرفی تالاب بینالمللی کمجان پرداخت و توضیح داد: این تالاب پیشاز این، بالغبر 10هزار هکتار تالاب آب شیرین دائمی و دشتهای سیلابی فصلی بود که بههمراه تالابهای طشک و بختگان در لیست کنوانسیون رامسر بهعنوان تالاب بینالمللی به ثبت رسیده است. در دههی 60شمسی، با احداث کانالهای زهکش بهمنظور افزایش سطح زیرکشت در تالاب کمجان، بهتدریج این کانالها پوشش گیاهی تالاب را از بین برد و بهمرور تالاب کمجان خشک شد. اهالی روستاهای حاشیهی تالاب، در بهمنماه 1388 در اقدامی خودجوش با بستن کانالهای زهکش قدیمی، حیاتی دوباره را به تالاب بازگرداندند.
بهگفتهی دکتر کفایی: امروزه، جمعیت قابل توجهی از پرندگان آبزی و کنارآبزی در تالاب مشاهده میشوند که برخی از آنها همچون گونههای چوبپا و سلیم معمولی در تالاب، جوجهآوری نیز داشتهاند و درحالحاضر، مساحت آبگیریشدهی تالاب کمجان، نزدیک به 2هزارهکتار است.